fredag 5 februari 2016

"Ny" assistent i köket

Dagen efter förra surdegsbaket så bakade Emil pizza och rätt som det är så blev vår kära Elextrolux assistent N10 från 70-talet strömförande!! Stackars Emil fick en rejäl smäll och föll ihop. Nu gick det ju bra och han överlevde som tur var. Men... vi vågar ju inte sätta i kontakten till assistenten igen. Så jakten på en ny fick börja. Nu står här en bättre begagnad electrolux assistent modell n23 här, den fungerade bra. Det ultimata testet blev ett nytt surdegsbak.
Surdegsgrunden fick komma fram igår kväll, först stå i rumsteperatur och vänja sig. Sen i morse påbörjade jag samma steg som dag 4 sist, satte till 5 dl grovt rågmjöl och 5 dl dinkelsikt samt 7,5 dl ljummet vatten. När jag kom hem från jobbet så bubblade det fint. Nu har jag satt till salt, kryddor och 1 liter rågsikt. Får se hur det jäst i morgon.
Så är de syrade morötterna avsmakade, jättegoda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar